• Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €250,-
Menu

Verschil bindingen

 

Op het snowboard worden bindingen bevestigd die belangrijk zijn, ze zorgen er namelijk voor dat de bewegingen die je lichaam maakt overgebracht wordt op het board. Er zijn verschillende soorten systemen qua bindingen, namelijk strap-in, in-stap-bindingen & hybride bindingen. Ook zijn er verschillen in stijfheid van de binding.

Strap binding:
Dit is een binding waarmee je met twee verstelbare gespen je schoenen vast kunt maken aan het board. Deze binding is te gebruiken in combinatie met alle softboots die wij in het assortiment hebben. De strap binding is een hele geschikte soort voor freestylers en freeriders. Hij zorgt er voor dat je maximaal strak aan je board vast zit.

In stap binding:
Met deze binding kun je makkelijk en snel in en uit stappen door het zogenaamde in- en uitstap systeem. Alle softboots uit onze assortiment zijn geschikt voor deze binding. Ideaal voor degene die makkelijk en snel weer op zijn board wilt staan.

Hybride bindingen:
Bij een hybride binding kun je aan de achterkant makkelijk en snel instappen en is er ook nog de mogelijkheid om net als bij een strap binding deze extra strak vast te ratelen. 

Stijfheid bindingen:
Wanneer je een ervaren snowboarder bent en je wilt dat het board onder je voeten snel en direct reageert; dan heb je ook een stijvere binding nodig. Ook wanneer je wat zwaarder bent en krachtige bewegingen op je snowboard maakt is een stijvere binding een vereist. Ben je nog niet zo ervaren met het snowboarden of doe je het rustig aan? Dan kun je ook kiezen voor een wat flexibelere binding, deze zijn goedkoper dan een stijvere. Over het algemeen betaal je bij een binding voor het gebruiksgemak en de stijfheid. Hoe flexibeler de binding hoe goedkoper deze is.

Hieronder is een een instap binding te zien: