• Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €250,-
Menu

Profiel snowboard

Welk type snowboards zijn er, en welke past het beste bij mij?

Flat rocker: Dit betekend dat het board aan de onderkant plat loopt. Het is niet zo direct als een camber maar ook niet zo vergevingsgezind als een rocker. Wil je iets van beide werelden? Naast de keuze voor een hybrid camber/rocker is er ook een flat rocker.

Het camber profiel: De vorm van dit snowboard word ook wel aangeduid als positieve voorspanning. De contact punten drukken zich diep in de sneeuw waardoor het board direct reageert en veel kantengrip heeft bij het aansturen van een bocht. Een camber profiel word gekozen bij boarders die goed kunnen carven of het carven willen leren.

Het rocker profiel: Met een rocker profiel heb je dus het omgekeerde principe en dus een negatieve voorspanning. De contact punten komen vrij en graven zich niet in de sneeuw. Het board reageert minder direct en is een stuk vergevingsgezinder dan een camber profiel. Beginners leren met een rocker profiel snowboarden. Ook in het park is dit type board geschikt.

Hybrid camber: Dit is een combinatie van een camber en een rocker. Het board is enigszins nog vergevingsgezind te noemen en bied ook de mogelijkheid om druk op te bouwen met de positieve voorspanning van het camber gedeelte. Of te wel een echte alles-kunner onder de snowboards.

Hybrid rocker: Ook dit is een combinatie tussen camber en rocker. Hierbij heeft het rocker profiel de overhand en bevind zich en een camber op de plek waar de bindingen gemonteerd worden in plaats van er tussen. Deze combinatie van camber en rocker is ten opzichte van een hybrid camber, de iets uitdagendere variant.

Backseat camber: Deze bevind zich over het algemeen in een directioneel board. De rocker neus aan de voorkant geeft veel drijfvermogen naast de piste en de camber aan de achterkant van het board geeft genoeg druk en voorspanning om alsnog mooie diepe bochten te maken.

Triple base: Met dit type board heb je de voordelen van een camber profiel maar nog wel de vergevingsgezindheid van een rocker. De techniek hierachter zit hem in de opgevouwen contactpunten van het snowboard. Deze contactpunten zijn omhoog gevouwen waardoor de staalkanten vrij komen.