• Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €250,-
Menu

Normaal & Wide snowboard

 

Een Wideboard is een snowboard wat iets breder is dan een normaal board. Om precies te zijn, wanneer het smallste gedeelte van een snowboard 26cm of breder is dan is het een Wideboard. Deze boards zijn gemaakt voor mensen met grote voeten. Wanneer je met een grote schoenmaat (44+) op een normaal board zou gaan staan steken je voeten te ver uit. Je voeten kunnen dan in de sneeuw komen, dit kan je uit balans brengen of erger een val veroorzaken.

Wanneer heb je een Wideboard nodig?
Dit hangt af van 3 factoren:

  • Schoenmaat.
  • Breedte board.
  • Stance. (= De hoek van je schoen en hoe breed je staat.)

In de meeste gevallen hanteer je; wanneer je schoenmaat 44+ hebt, dan heb je een Wideboard nodig. Heb je schoenmaat 43 of kleiner, dan moet je geen wideboard kopen, wanneer je board te breed is dan zal het ervoor zorgen dat je trager stuurt. Mocht je twijfelen of je wel of geen wideboard moet kopen. Hanteer dan de ‘gouden regel’ dat je voeten maximaal 2 cm aan beide kanten van je board mogen uitsteken.

Let er ook op; dat wanneer je je binding op het board schroeft je schoen aan de voor en achterkant gelijkmatig verdeeld is. Steekt de neus van je schoen te ver uit? dan is de kans aanwezig dat deze sneeuw ‘hapt’ bij het aansturen van een bocht.

Wij hebben diverse wideboards in de winkel. Bekijk hier direct de voorradige wide modellen. Toch geen Wide board nodig? Kijk dan hier verder.